Kladdkaka med mörk cholkad frosting

40 min

Ingridienser till kladdkaka:
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
125g flytande margarin

Ingridienser till mörk choklad frosting:
50 g flytande margarin
3 dl florsocker
5 msk kakao
2 msk grädde eller vatten
1 äggvita

Gör först kladdkakan. Blanda de blöta och torra ingredienser till kladdkakan för sig för att undvika klumpar. Rör sedan ihop alltsammans till en smet.
Smöra och bröda en form och häll i smeten.
Grädda i ugnen i 20-30 minuter i 175 grader.

Gör sedan frostingen genom att blanda ihop florsocker och kakao med det flytande margarinet. Späda med grädde eller vatten och rör ihop till en smet. Vispa äggvitan till hårt skum och sätt till den. Bred på frostingen på den färdig gräddade kladdkakan och låt den svalna något innan den serveras!

1 kommentar:

Lisa sa...

Variant: Vår barndoms (50-talet och framåt) och sedemera även våra barns födelsedagstårta, fast mamma använde sockerkaka med vaniljkräm mellan bottnarna, som sedan täcktes med denna frostingkräm. Dessutom gjorde hon vågor i glasyren och strödde kokos över. Kul att jag hittade denna variant.